Edwin Hasslöver

Edwin Hasslöver

Organisatie

Mijn jeugd zonder Ipad, telefoon en computer, speelde zich voornamelijk af, op en rond het Rutbeek. Zoals jullie wellicht weten, draaide bij ons thuis alles om de watersport. Met 4 jaar mijn eerste kano, met 6 jaar een zeilboot en met 7 jaar begon het windsurfen.

Karst Voogdsgeerd, één van de oprichters van de Rutbeek Surfivors (1979), heeft mij in het jaar 1977 leren windsurfen. Bij mijn allereerste windsurfwedstrijd heb ik direct een bekertje gewonnen. De beker was voor “de pechvogelprijs” (zie foto). Ik was eerste van de verliezers. Het jaar 1979 was ook het jaar waarin mijn ouders met Rowindy Wateresport zijn begonnen. Bij Rowindy ging het om de verhuur van kano’s, zeilboten en windsurfplanken. Dat gebeurde eerst vanuit ons huis en later vanaf boer Geerdink, aan de waterkant van het Rutbeek. In 1981 zijn we met de verhuur en de surfschool verhuisd naar een nieuwe locatie, te weten het nieuwgebouwde Paviljoen.

Het niveau van de wedstrijdsurfers bij Rutbeek Surfivors werd intussen steeds hoger. Waar we eerst allemaal met de Windsurfer zijn begonnen, zette zich bij de wedstrijdsurfers de rondbodem (de divisie II) door. Eerst was er de Sailboard Race en later volgden verschillende, vooral holle rondbodems. Nadat ik mijn rijbewijs gehaald had, ben ik het NFK circuit (Nederlandse Funboard Kampioenschappen) gaan volgen. Dat bestond toen uit de onderdelen Courserace en Slalom.

Tegenwoordig surf ik zo goed als niet meer. Als ik mijn broer Robert op Fuerteventura bezoek, dan heeft hij materiaal voor mij.
Robert is nog steeds actief in de watersport. Op Fuerteventura geeft hij windsurf- en catamaranles.

Nu, 40 jaar later, verheug ik mij op de “Oude Deuren Cup”. Dat is ook waarom ik deel uitmaak van de organisatie. Een wedstrijd op het materiaal van toen. Natuurlijk is het ook super om iedereen weer te zien. Het zou echt geweldig zijn als je er ook bij bent. Nog mooier is het, wanneer je je oude deur meeneemt en meedoet aan de wedstrijd.

 

Edwin Hasslöver was 7 jaar oud toen hij begon met windsurfen.

Edwin Hasslöver wint zijn eerste bekertje bij de Rutbeek Surfivors. Hij was eerste van de verliezers.