asdfasd

Peter Zendman

Organisatie

Het was in 1981 of 1982. Ik kreeg surfles bij de familie Hasslöver. De surfschool heette Rowindy. Ik was gelijk verslingerd aan het windsurfen. Na een paar keer van mijn gespaarde guldens een plank gehuurd te hebben, werd ik ‘s avonds opgehaald van de voetbaltraining. We gingen naar Surftotaal in Haaksbergen, waar we onze eerste plank kochten, een Spanel Sport.

De eerste jaren stond ik werkelijk iedere dag op het Rutbeek, soms tussen de ijsschotsen doorvarend. Ik ben toen lid geworden van de Rutbeek Surfivors, een funboard aangeschaft en daarna nog één, en nog één, en nog één. In 1987 ben ik windsurfspullen gaan importeren en verkopen en heb ik een winkel geopend. Ik importeerde en verkocht mooie spullen zoals Sailboards Maui, Hot Sails, Sunshine Products, On Boards en in een later stadium ook Rip Curl.

Ik heb hele mooie plekken bezocht uit liefde voor het windsurfen. Alle bekende spots in Nederland heb ik gezien, maar ook Maui, Portugal, Frankrijk, Canarische Eilanden,  etc. Ik ben er geweest! Ook de sporten gelieerd aan het windsurfen ben ik voor gevallen. Snowboarden, golfsurfen, kitesurfen. Allemaal prachtig en ik doe het nog steeds allemaal.

Maar ik vind het ook geweldig weer terug te gaan naar de basis. Op een zeilplank over het Rutbeek. De vlagen, de windstiltes, de gezelligheid, het gemoedelijke. Ik verheug mij enorm op 1 september aanstaande. Maar ook vóór 1 september zal ik weer geregeld op het Rutbeek te vinden zijn!

 

Bert’s Chevrolet Malibu Classic

Powerjibe H-432 met teveel concaaf