Ronald Huve

Ronald Huve

Webdesign / Media / ITC

Een “Survivor” van de “Surfivors” kun je zeggen. Naast dat ik al meer dan 25 tegen Het Rutbeek aan woon surf ik nog zeer regelmatig.  Dat doe ik veelal op Strand Horst samen met Maarten Golbach.

In 1982 op vakantie in Zweden heb ik de eerste meters gemaakt op de originele Windsurfer. Hoe toevallig ook kwamen op een afgelegen plek Marco Rinket uit Enschede tegen, van hem heb ik de eerste instructies gehad.

Eenmaal besmet met het windsurf-virus heb ik veel tijd doorgebracht op het water en werd al snel lid van de Rutbeek Surfivors.
Het echte “Twentse Beach Life” was voor mij geweldig. Het was een hechte groep mensen die maar 1 passie hadden, surfen!
Dat deden we ook op het grote water, Hindelopen was een vaste uitvalbasis. Net achter de dijk op de camping waar we met hemelvaart en Pinksteren met de club een heel veld afhuurde. Er moeten zeker campinggasten zijn die overlast van ons hebben gehad. Ik vond het een geweldige tijd. We hadden met de Rutbeek Surfivors in een jaar met storm een heuse “wave contest”. Omdat ik nog geen geschikt board had mocht ik die van Peter Zendman lenen. Een knalgele Klepper. Bij een juiste golf draaide ik daar (bijna perfecte) back-ward loop. “… niet op mijn bord Gek!…” was de reactie van Peter.

Met mijn gezin gaan we nog steeds met Pinksteren en op vakantie naar watersport locaties. En jawel we surfen allemaal. Niet zo fanatiek als ik vroeger, maar het is een deel van onze opvoeding geworden. Het watersporten is een belangrijk element.

Omdat mijn droom als prof-windsurfer niet is geslaagd verdien ik mijn geld als webdesigner en software consultant.
Naast dat ik in dienst ben bij Extendas heb ik ook mijn eigen onderneming Huve Design – Websites & E-commerce Store Solutions.

Toen Edwin Hasslöver op Facebook zag dat ik mij als één van de eersten voor de Oude Deuren Race had aangemeld kreeg ik de dankbare taak, vriendelijk maar dwingend, voorgeschoteld om ook voor dit evenement een coole website te maken. Het is geweldig om hieraan te werken. Samen met Allard van der Veen die ik werkelijk in 30 jaar niet meer heb gesproken hebben we met veel plezier er wat prachtigs van kunnen maken.

 

Shapen van mijn derde board

Niet Dé dag maar wel de locatie van de “wave contest”