De Wedstrijd

De Oude Deuren Cup is niet alleen een cool, professioneel en leuk event het is uiteraard ook een heuse windsurfwedstrijd.

Bij de Oude Deuren Cup gaan we terug in de tijd en daarom varen we met name de good-old driehoeksbaan. We zijn namelijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Op zondag 28 augustus word je tijdens de skippersmeeting nader geïnformeerd.

Driehoeksbaan

Start volgens “Le Mans” systeem: > Boei 1 > Boei 2 > Boei 3 > Boei 1 > Boei 2 > Finish op strand.

Start en finish in “Start-finish-area” op strand/gras.

LET OP:
Start en finish volgens “Le Mans” systeem.
Alle resultaten tellen.
Materiaal ligt in het water.

Slalombaan

Start en finish in “start-finish-area” op strand/gras.

LET OP:
Start en finish volgens “Le Mans” systeem
Alle resultaten tellen.
Materiaal ligt in het water.
Per heat circa 30 deelnemers.

De klasses

 • Platbodems (divisie I), géén rondbodems (divisie II)
  -Lichtgewicht tot 85 kilogram
  -Zwaargewicht (=Normaal gewicht) vanaf 85 kilogram
 • Windsurfer LT
 • Dames
 • Senioren (vanaf 65 jaar)
 • Junioren

Organisatie wedstrijd

Wedstrijdleiding:

 • Hoofd Scheidsrechter
 • Scheidsrechter op het water
 • Assistent scheidsrechter

Jury:

 • Jury voorzitter
 • Jury lid

Wedstrijdleiding en jury

Uiteraard heeft de Oude Deuren Cup een ervaren wedstrijdleiding. De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor het parcours en de wedstrijd, maar ook voor de skippersmeeting vooraf.

Vanwege de materiaalrestricties, -voorwaarden en de verschillende klassen waarin gevaren wordt kent de Oude Deuren Cup een jury. Zij zijn verantwoordelijk voor de naleving van gestelde reglementen. Alvorens je mee mag doen aan de Oude Deuren Cup moet je eerst met je wedstrijdmateriaal ter goedkeuring langs de jury (of zij bij jou). Pas wanneer zij goedkeuring hebben gegeven mag je meedoen aan de wedstrijd. (Op dat moment krijg je van de jury een oranje sticker die je in het venster van je zeil kunt plakken.) In welke categorie de deelnemer valt wordt bepaald door de jury. Om de diverse deelnemers te kunnen herkennen krijg je als deelnemer van de organisatie een hesje met daarop jouw nummer. Deze hesjes zijn in bruikleen en dienen na afloop weer te worden ingeleverd.

 

Prijzen Oude Deuren Cup

Vanwege het wedstrijdelement en de competitie moet het wel ergens om gaan en daarom is er natuurlijk ook een prijsuitreiking met “bokalen” en zijn er diverse prachtige prijzen te verdelen. Deze geweldige prijzen worden onder andere beschikbaar gesteld door onze partners en sponsoren.

Oude Deuren Cup:
-1e, 2e en 3e prijs heren lichtgewicht (tot 85 kg)
-1e, 2e en 3e prijs heren normaalgewicht (v.a. 85 kg)

Windsurfer LT:
-1e, 2e en 3e prijs

Dames:
-1e, 2e en 3e prijs

Senioren:
-1e, 2e en 3e prijs senioren (vanaf 60 jaar)

Junioren:
-1e, 2e en 3e prijs (tm 17 jaar)

 

Original trofee:
-Extra prijs voor de meest originele set en outfit

We hebben niet alleen prijzen voor de traditionele eerste 3, nee we gaan verder hebben méér! Hoe we dat doen hoor je op zondag 5 september 2020.

De prijsuitreiking is na afloop van de wedstrijd, tijdens de nazit c.q. borrel en barbecue. Wil je meer weten van het programma?

 

* Aanvullend

Het Algemeen Klassement geldt alléén voor de oude deuren.
De Windsurfer LT is een aparte klasse.
Wanneer de winnaar van het Algemeen Klassement een lichtgewicht windsurfer is, dan schuift de nummer twee van de klasse lichtgewicht, voor wat betreft de prijzen, door naar de eerste plaats van klasse lichtgewicht.
Wanneer de winnaar van het Algemeen Klassement een zwaargewicht windsurfer is, dan schuift de nummer twee van de klasse zwaargewicht, voor wat betreft de prijzen, door naar de eerste plaats van klasse zwaargewicht.
De verdeling van (overige) prijzen wordt door de organisatie bepaald.

Sponsoren