De Wedstrijd

De Oude Deuren Cup is niet alleen een cool, professioneel en leuk event het is uiteraard ook een heuse windsurfwedstrijd.

Bij de Oude Deuren Cup gaan we terug in de tijd en daarom varen we met name de good-old driehoeksbaan. We zijn namelijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Informatie voor deelnemers:

  • Navigatie adres: Blikkersmaatweg 15, 7546 RJ Enschede
  • Aanmelding bij secretariaat kan vanaf 9:30 uur
  • Skippersmeeting 11:00 uur
  • Start 11:30 uur
  • Laatste manche max. 16:00 uur
  • Prijsuitreiking/uitslag 17:00 uur
  • BBQ afterparty 17:30 uur

Bij aankomst:
Aan het begin van het evenemententerrein bij het water vindt je het secretariaat. Meld je hier aan, je ontvangt dan een polsbandje met jouw finish-QR code.

Deze QR-code moet je laten scannen bij het finishen. Dus tijdens het varen deze dragen.

Heb je heel- heel veel “Oale meuk :)” op je trailer? Kom dan op tijd want dan mag je dat afladen op het veld en de trailer weer terug op de parkeerplaats zetten. Even vooraf melden via info@oudedeurencup.nl

Driehoeksbaan

Start volgens “Le Mans” systeem: > Boei 1 > Boei 2 > Boei 3 > Boei 1 > Boei 2 > Finish op strand.

Start en finish in “Start-finish-area” op strand/gras.

LET OP:
Start en finish volgens “Le Mans” systeem.
Alle resultaten tellen.
Materiaal ligt in het water.

Slalombaan

Start en finish in “start-finish-area” op strand/gras.

LET OP:
Start en finish volgens “Le Mans” systeem
Alle resultaten tellen.
Materiaal ligt in het water.
Per heat circa 30 deelnemers.

Wedstrijdleiding en jury

Uiteraard heeft de Oude Deuren Cup een ervaren wedstrijdleiding. De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor het parcours en de wedstrijd, maar ook voor de skippersmeeting vooraf.

Vanwege de materiaalrestricties, -voorwaarden en de verschillende klassen waarin gevaren wordt kent de Oude Deuren Cup een jury. Zij zijn verantwoordelijk voor de naleving van gestelde reglementen. Alvorens je mee mag doen aan de Oude Deuren Cup moet je eerst met je wedstrijdmateriaal ter goedkeuring langs de jury (of zij bij jou). Pas wanneer zij goedkeuring hebben gegeven mag je meedoen aan de wedstrijd. (Op dat moment krijg je van de jury een oranje sticker die je in het venster van je zeil kunt plakken.) In welke categorie de deelnemer valt wordt bepaald door de jury. Om de diverse deelnemers te kunnen herkennen krijg je als deelnemer van de organisatie een hesje met daarop jouw nummer. Deze hesjes zijn in bruikleen en dienen na afloop weer te worden ingeleverd.

 

Sponsoren