Het ontstaan van de ODC

Het ontstaan van de ODC
28-02-2019 Oude Deuren Cup

Aan het woord

Peter Zendman is organisator en voormalig lid van de Rutbeek Surfivors. Hij is de initiator van Stichting Oude Deuren Cup, maar hoe is dat ontstaan? Peter vertelt.

In november was ik op Fuerteventura. Nou wil het toeval, dat overal waar ik kom het ronduit windstil is. Dus nadat ik min of meer noodgedwongen een uurtje op een “deur” met een zwaard had gevaren, verbaasde ik er mij erover hoe leuk dat eigenlijk was.
‘s Avonds en een beetje surfend op het world wide web, kwam ik een windsurfadvertentie uit de jaren ‘80 tegen. Vervolgens kwam ik er meer tegen…. Sailboard… Ten Cate… Mistral…. Wie had welke boards? De herinneringen kwamen boven en mede door de rakjes die ik die middag had gevaren leek het mij leuk eens een “middagje” te gaan surfen op een deur op “mijn oude plas” Het Rutbeek. Liefst met een paar mensen “van vroeger”.

Ik heb de daad bij het woord gevoegd en zo maakte ik een evenementje aan op Facebook en nodigde ik enkele mensen uit. De volgende ochtend meer dan 10 reacties. En dit ging zo een week of 2 door, tot er meer dan honderd reacties waren. Tsja… Dat is wel iets meer dan alleen een middagje surfen. En als zoveel mensen het leuk vinden, waarom er dan niet een echt evenement van maken!?

Ik heb daarop contact gezocht met Edwin Hasslöver, Sicco Otter en Allard van der Veen. Met deze mannen ging ik vroeger surfen, dus zij moesten mij er maar bij helpen 😉 Inmiddels is de groep met organisatoren en vrijwilligers alweer uitgebreid met de nodige namen, zoals Ronald Huve, Ron Cohen en enkele oud-leden van de Rutbeek Surfivors.

Wij zijn er samen van overtuigd dat we op 1 september het gezelligste surf-evenement van Oost-Nederland gaan organiseren. En de wind? Daar hoeven we niet op te rekenen, want ik ben erbij!