Windsurfer LT is erbij!

Windsurfer LT is erbij!
21-05-2019 Oude Deuren Cup

De Windsurfer LT Klasse

De Windsurfer LT is back, maar wel in een nieuw jasje! En…..de Windsurfer LT komt naar de Oude Deuren Cup op 1 september 2019 op Het Rutbeek te Enschede!

De deelnemers van deze klasse varen gewoon mee in de Oude Deuren Cup en er wordt een apart klassement bijgehouden. Wel is het zo dat deze klasse haar eigen reglement heeft ten aanzien van o.a. materialen.

Wil je bij de Oude Deuren Cup graag meevaren in deze klasse, maar heb je geen nieuwe Windsurfer LT? De organisatie van deze klasse neemt op zondag 1 september 2019 een aantal boards (6 stuks) mee die je bij hun kunt huren. Wanneer je je hiervoor wilt aanmelden dien je even contact op te nemen met de Windsurferklasse NL.

De Windsurfer NL klasse bestaat in Nederland uit totaal 13 wedstrijden. Er wordt een eindklassement vastgesteld en die winnaar gaat er met de jaarlijkse wisselprijs van door.

Historie

Naar aanleiding van de verschijning op de markt van een nieuwe en gemoderniseerde Windsurfer LT én de deelname in juli 2018 van 12 Nederlandse windsurfers aan de Windsurfer World Trophy 2018 in Torbole (Gardameer Italië) is het plan opgevat om in Nederland een Windsurferklasse NL (opnieuw) op te richten.

De Windsurfer bestaat als plank al sinds 1968, de eerste planken waren al in 1973 in Nederland (eerst oranje, geel en later wit). Het eerste NK Windsurfer werd georganiseerd op het Paterswoldsemeer in 1975 met circa 100 deelnemers. De laatste 20 jaar zijn er geen Windsurfer wedstrijden in Nederland gehouden. Dit in tegenstelling tot landen als Italië en Australie waar de Windsurfer als succesvolle eenheidsklasse is blijven bestaan.

Speciaal voor de WIndsurfer LT klasse

Bestel je Tickets

Schrijf je in voor deelname aan de Oude Deuren Cup voor de Windsurfer LT klasse.
Je kunt ook een LT huren voor deze dag. Je huurt van Windsurferclass NL

 • Sale
   30,00

  Combi Ticket: Windsurfer-LT + BBQ

  , ,
  Speciaal voor de Windsurfer-LT's is dit ticket de juiste keuze, inclusief BBQ! Voor de windsurfers die het varen om een paar boeien iets serieuzer nemen hebben we een speciale klasse opgenomen in de Oude Deuren Cup. Heb je een Windsurfer LT en wil je meedoen, dan is dit jouw ticket. Twijfel je of het leuk wordt? Kijk dan even de foto's terug van het afgelopen evenement 😉
   30,00
   30,00

WK Torbole Gardameer Italy

Jaarkalender 2019